Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2006

Δεν θα με τρελάνεις εσυ...

αφήστε comment για το παρακατω κειμενο εδώ... εμ υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιές!

Οι συζητήσεις με μηχανικούς όταν έχεις παλιό αμάξι είναι αναγκαίο κακό! Ειδικά όταν ο μηχανικός δεν είναι γνωστός σου ή γνωστός φίλου τα πράγματα είναι ακόμα δυσκολότερα. Και ο βαθμός δυσκολίας συνεννόησης αυξάνεται όταν είσαι γυναίκα και ειδικά μικρή σε ηλικία.Το βασικό πρόβλημα είναι ότι κανένας δεν σε παίρνει στα σοβαρά. Λυπάμαι, αλλά η αλήθεια είναι ότι η αντίληψη για τις γυναίκες οδηγούς είναι μία και μοναδική. Είναι όλες άχρηστες! Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το δεδομένο οι συζητήσεις με μηχανικούς ξεκινούν πάντα κάπως έτσι :
- Καλημέρα σας (χαρούμενο ύφος με διάθεση καλοπιάσματος)
- Καλημέρα (Βαριεστημένο ύφος στυλ «τι θα ακούσω πάλι»)
- Αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα, αν μπορείτε να έρθετε λίγο;(Αυτός κάτω από ένα άλλο αμάξι σίγουρος ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ή αν υπάρχει θα είναι κάτι τόσο απλό που δεν χρειάζεται να σηκωθεί καν από την θέση του)
- Πείτε μου… (ακόμα ξαπλωμένος)
- Εε… μάλιστα! Έχω πρόβλημα στο σύστημα των τροχών και όταν στρίβω κάνουν έναν περίεργο θόρυβο.
- Τι θόρυβο;
- (παίζουν φλαμένκο) εεε σαν να βρίσκουν κάπου ή σαν να ζορίζονται τα ρουλεμάν (λέξη κλειδί για να ξυπνήσει ο μηχανικός)
- (ωχ τι έχουμε εδώ; Τι είπε το κοριτσάκι με τα κοτσιδάκια; Ρουλεμάν; Πλάκα έχει! για να σηκωθώ!) και τι πρόβλημα σας δημιουργεί αυτό;
- Άγχος! Θέλετε να το δείτε λίγο και αν έχει κάποιο πρόβλημα να σας το αφήσω;

Κάποιες άλλες φορές πάλι με μηχανικούς της express service είναι κάπως έτσι :
- Μας καλέσατε; Τι πρόβλημα υπάρχει;
- Έμεινε ξαφνικά και τώρα δεν παίρνει μπροστά!
- Βενζίνη έχει;
- Έχει
- Σίγουρα;
- Ναι!
- 100%
- 1000000%
- Τόσο σίγουρη;
- Τόσο! (πριν 5 λεπτά έβαλα θα δεις τι έχει επιτέλους; γκρρρρρ)

Το χειρότερο όμως είναι να σου μείνει Κυριακή πρωί καλοκαίρι που πηγαίνεις για μπάνιο! Εκεί ακούς τα πάντα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα μέχρι να έρθει κάποιος να σε μαζέψει και το χειρότερο είναι ότι δεν είσαι και ευπρεπώς ενδεδυμένη για να αντιμετωπίσεις μηχανικό πόσο μάλλον να μπεις στον γερανό μαζί του (φουστίτσα, μαγιό κτλ μην μπω σε λεπτομέρειες)…
- Καλημέρα έχετε μείνει;- Μάλιστα έχω mini, δείχνοντας το αμάξι! (λάθος αστείο την λάθος χρονική στιγμή)
- Το βλέπω, το βλέπω (κοιτάει τα πόδια κάτω από την φουστίτσα… είπαμε για μπάνιο πήγαινα τι να κάνω;)
- Ε ναι δεν βάζετε ένα χεράκι να το πάμε στην άκρη για αρχή; (πάλι λάθος ατάκα)
- Χεράκι; Να βάλω γιατί να μην βάλω χαζός είμαι;
- (Θέλω την μαμά μου ή καλύτερα τον μπαμπά μου… κλάψ!) εεεε ωραία!

Υπήρχαν φυσικά και οι αστείες στιγμές όταν για παράδειγμα ο πατέρας, σε μία περίοδο που είχαμε διαρροή ηλεκτρικού και το αμάξι δεν έπαιρνε εύκολα μπροστά, είχε βάλει μέχρι να βρει το πρόβλημα μία μπαταρία από φορτηγό ώστε να γλιτώσουμε από τα απρόοπτα. Φυσικά δεν τα καταφέραμε να την βγάλουμε καθαρή καθώς οι διαρροές συνεχίζονταν και φυσικά το αμαξάκι δεν είχε την δύναμη να φορτίσει την μπαταρία τέρας! Εκεί ο μηχανικός της express ήταν απόλαυση!
- Τι πρόβλημα υπάρχει;
- Μάλλον μπαταρία γιατί το τελευταίο καιρό είχαμε διαρροές…
- Ωραία άνοιξε το πορτ μπαγκαζ να σε βάλω μπροστά (η μπαταρία του mini είναι δίπλα από την ρεζέρβα μέσα στο πορτ μπαγκαζ!)Ανοίγω και τι να δει ο χριστιανός; Μία μπαταρία σχεδόν στο μέγεθος του αυτοκινήτου. Μου έπεσαν τα μούτρα σας λέω… Ξεσπάει σε γέλια. Στα κενά που παίρνει ανάσα με κοιτάει με απορία! Γελάει ασταμάτητα φωνάζοντας «Μα καλά δεν έκανε σούζα στον δρόμο;»… Εγώ κόκκινη από ντροπή χαμογελάω με στυλ «ότι και να πείτε τώρα έχετε δίκιο» στην συνέχεια τρέχει στον γερανό…ανοίγει την πόρτα και φέρνει φωτογραφική μηχανή (αυτή που βγάζουν τα τροχαία) και βγάζει το αμάξι από όλες τις πιθανές γωνίες. Μετά με κοιτάει που έχω κοκαλώσει ξαναπεθάινει στα γέλια βγάζει τον ασύρματο από την θέση του οδηγού και το ανακοινώνει σε όλη την express service που βρίσκεται εκείνη την στιγμή εν ώρα υπηρεσίας.- Καλά δεν θα το πιστέψετε! Έχω ένα mini cooper που ο αθεόφοβος ο πατέρας της κοπελιάς έχει βάλει μπαταρία από φορτηγό… ΧΑΧΑΧΑ
- (από την άλλη άκρη ακούγεται κάποιος να γελάει) … έλα ρε!!! Φόρτωσε τον γίγαντα και φέρε τον στα κεντρικά να τον δούμε! ΧΑΧΑΧΑ

Ευτυχώς δεν το έκανε και όλοι καταφέραμε να πάμε στις δουλείες μας εκείνη την ημέρα! Ακόμα θα έχουν να το λένε πάντως! Ο πατέρας πάντως άκουσε τα σχολιανά του εκείνη την ημέρα και αποφάσισε να βρει το πρόβλημα μία ώρα νωρίτερα ώστε να βάλει ξανά την σωστή μπαταρία.Σε γενικές γραμμές πάντως αποφάσισα να τους παίρνω από τα μούτρα. Ακόμα και αν αυτό θεωρηθεί από μερικους επίδειξη γνώσεων φέρνει καλύτερα αποτελέσματα από την υπομονετικότερη προσέγγιση. Έτσι την τελευταία φορά ο διάλογος είχε ως εξής :
- Καλημέρα σας έχω πρόβλημα με το αμάξι όταν πάω να στρίψω ακούω έναν θόρυβο και μάλλον έχουν σπάσει οι φούσκες των μπιλιοφόρους και έχει μαζευτεί σκόνη και ζορίζονται. Θα το αφήσω να το κοιτάξετε και αν δεν θέλουν άλλαγμα οι μπιλιοφόροι αλλά μόνο οι φούσκες αλλάξτε τις και κάντε και το απαραίτητο γρασάρισμα (πρωην γκόμενος μηχανικός)!. Επί της ευκαιρίας κοιτάξτε και τα φρένα και κάντε και ένα service! Θα περάσω να το πάρω σε δύο ημέρες. Θα σας πάρω τηλέφωνο πιο πριν για να μου πείτε τιμή. Ευχαριστώ!
- ….! Εεε οκ!Αυτά!

10 Comments:

Blogger Trilian είπε και λάλησε...

Κεφάλαιο 2ο «Συζητήσεις με μηχανικούς… δηλαδή τι θέλετε να μου πείτε το αμάξι είναι στοιχειωμένο;»
Όπως προέβλεψα το κείμενο αυτοκαταστράφηκε και τώρα αναγκαστικά χάθηκε και ο τίτλος (thanks Polykpre) ελπίζω να μην το ξαναχάσουμε γιατί τότε εκτός από το αμάξι θα είναι στοιχειωμένο και το blog!

2:57 μ.μ.  
Blogger tzo είπε και λάλησε...

Οι συζητήσεις με μηχανικούς είναι όντος απίστευτες! Πολύ καλές ιστορίες! Αλλά και αυτή του συγκεκριμένου ποστ είναι από τα άγραφα! Ελπίζω να μην αυτόκαταστραφεί ξανά! Φτου σκόρδα στο αμαξάκι σου και γρήγορα να το επαναφέρεις στη κυκλοφορία!

2:57 μ.μ.  
Blogger YO!Reeka's είπε και λάλησε...

μήπως το έχεις ξαναγράψει αυττό το κείμενο; ή έχω ντεζαβού;

4:17 μ.μ.  
Blogger Trilian είπε και λάλησε...

εσυ μια χαρα είσαι ο Blogger τα εχει παιξει...

4:19 μ.μ.  
Blogger Gogo είπε και λάλησε...

Pwpw!
Eimai nea, ma entelws nea odigos, kai tremw ti stigmi pou tha xreiastei na skasw miti se sinergeio! Tha gelasei kai o kathe pikramenos!

11:06 π.μ.  
Blogger ThinkaGeek είπε και λάλησε...

lol
h despinis me to mini(cooper) forouse mini(fousta) enw eixe meinei(stin ethniki ). na kanoume tragoudaki . xxixixi

11:41 π.μ.  
Blogger Trilian είπε και λάλησε...

Gogo : όλα μια συνηθεια ειναι

Loop: ναι είμαι που είμαι νούμερο τωρα εχω και το τραγουδακι μου!

1:35 μ.μ.  
Blogger An-Lu είπε και λάλησε...

Το συμπέρασμα ποοολύ καλό!!!!!
Εγώ ευτυχώς επικαλούμαι τα 17 χρόνια στο τιμόνι και τους κόβω λίγο τον πισινό!!!!!!

4:18 μ.μ.  
Blogger polikarpos είπε και λάλησε...

anevike telika to mpourdelaki? :P
polikaPros :)

8:24 μ.μ.  
Blogger Φοινιξ είπε και λάλησε...

Οι συζητήσεις με μηχανικούς ειδικά με κοπέλες είναι πραγματικά πολλές φορές απίστευτες..

Αλλά κα ιεμένα μου έτυχε πολλές φορές να πάρω το αμάξι στον μηχανικό μέσα στα νεύρα και να μην φτάνει αυτό αλλά να πρέπει να του εξηγήσω και ακριβώς το πώς πρέπει να το φτιάξει...

Είναι να μην σου τύχη...

10:23 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home